2021 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu’nun ilk müsabakası için A Milli Erkek Basketbol Takımı’mız ve Hollanda arasında yaşanan müsabaka, 72-65 sona erdi. Oyunun kazananı ise konuk ekip oldu.
2021 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu’nda ilk maç heyecanı Türkiye ve Hollanda ekipleri arasında yaşandı. Ev sahipliği yapmış olduğumuz müsabakada A Milli Erkek Basketbol Takımı’mız 72-65 skorla mağlup oldu.
Kıran kırana geçen mücadelenin ilk periyodunda rakip takım 18-17 skorla çeyreği önde tamamladı. İki ekibin de parke üzerinde eşit bir şekilde birbirleriyle yarışmış olduğu mücadelenin ikinci periyodu ise 41-38 misafir takımın üstünlüğü ile sona erdi.
Eşitlik Sağlanmıştı
Nefes kesen oyunun 3’üncü periyodunda ise Kartal Özmızrak ve James Metecan Birsen’in basketleri ile ay yıldızlı 12 Dev Adam ekibimiz, 51-46 üstünlük elde etti. Son periyoda ise 54-54 skor eşitliği ile girilmiş oldu.
Maçın son çeyreğinde rakip ekipten Kherrazi ve Kloof’un etkili atışları ise durumu 72-65’e getirdi ve kazanan Hollanda oldu.
12 Dev Adam için sonraki mücadele ise 24 Şubat Pazartesi günü deplasmanda İsveç ekibi ile olacak.