Türkiye’nin yıldız isimlerinden biri ve Dünya Kupası 3’üncülüğüne de adını yazdıran Yıldıray Baştürk, koronavirüs gündemini değerlendirdi. Almanya’da 279 maça çıkan ve liglerin başlama kararını yorumlayan sporcu, en küçük disiplinsizliğe taviz olmadığını söyledi. Vakanın artma durumunda ise liglerin hemen duracağının altını çizen futbolcu, Türkiye de bu şekilde giderse futbola dönüşün olacağını belirtti.
Türkiye A Milli Takım’da da forma terletmiş olan Yıldıray Baştürk, koronavirüs salgınına ilişkin futbol gündemini değerlendirdi. Almanya’da forma giyen başarılı yıldız, ülkenin futbola dönmesine ilişkin de konuştu. Bundesliga ve 2. Bundesliga’da toplam 279 maça çıkan 41 yaşındaki sporcu, başlangıç olarak olumlu durumun olduğunu söyledi.
Dikkatini çeken noktanın ise, takımların kondisyon bakımından istenen seviyede olmamaları olduğunu vurguladı. Beklenmeyen bir şekilde yaşananların, belirsizlik durumunun, aranın uzunluğunun futbolcularda son bölümlerde de düşüşler yaşadığının altını çizdi. Ayrıca diğer bir dikkat çeken olayın da seyircisiz oynamanın deplasman takımlarına yaraması olduğunu ekledi.
Dormund’u Çok Beğendim
Borussia Dormund ekibinin haricinde diğer takımların içerde kazanamadığını söyleyen yıldız futbolcu, önemli olanın da fizik yüklemeden ziyade takımın psikolojik olarak iyi hazırlanması olduğunu vurguladı.
Fizik olarak böyle bir süreçte yükleme yapmanın da kolay olmadığını söyleyen Yıldıray Baştürk, Dormund’u çok beğendiğini de özellikle belirtti. Bunun sebebini ise hem fizik kalitesi hem de psikolojik bakımdan çok diri gözükmeleri olarak açıkladı.
Güncel Yazılar
- 2026 Dünya Kupası Puan Durumu
- FIFA Dünya Kupası 2026 L Grubu Panama İngiltere Maçı
- Panama Hırvatistan Dünya Kupası Maçı L Grubu’nda Tecrübe ile Direncin Buluşması
- FIFA Dünya Kupası 2026 L Grubu İngiltere Hırvatistan Maçı
- FIFA Dünya Kupası 2026 L Grubu İngiltere Gana Maçı
- FIFA Dünya Kupası 2026 L Grubu Hırvatistan Gana Maçı
- FIFA Dünya Kupası 2026 L Grubu Gana Panama Maçı
- FIFA Dünya Kupası 2026 K Grubu Portekiz Özbekistan Maçı
- Portekiz Kongo DR Dünya Kupası Maçı K Grubu’nda İlk Haftanın Dikkat Çeken Randevusu
- Özbekistan Kolombiya Dünya Kupası Maçı K Grubu’nda İlk Haftanın Kritik Sınavı
- FIFA Dünya Kupası 2026 K Grubu Kongo DR Özbekistan Maçı
- FIFA Dünya Kupası 2026 K Grubu Kolombiya Portekiz Maçı
- FIFA Dünya Kupası 2026 K Grubu Kolombiya Kongo DR Maçı
- Ürdün Cezayir Dünya Kupası Maçı J Grubu’nda Üst Tur İçin Kritik Randevu
- Ürdün Arjantin Dünya Kupası Maçı J Grubu’nda Son Şampiyona Karşı Büyük Meydan Okuma
- Cezayir Avusturya Dünya Kupası Maçı J Grubu’nda Üst Tur Hesaplarını Değiştirecek 90 Dakika
- FIFA Dünya Kupası 2026 J Grubu Avusturya Ürdün Maçı
- FIFA Dünya Kupası 2026 J Grubu Arjantin Cezayir Maçı
- FIFA Dünya Kupası 2026 J Grubu Arjantin Avusturya Maçı
- Senegal Norveç Dünya Kupası Maçı New York/New Jersey’de Fizik Gücü ve Bitiricilik Sınavı