2022 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri Nefes Kesiyor

Dört yılda bir düzenlenen Dünya Kupası; futbolseverler için harika bir organizasyon olarak dikkat çekiyor. Son olarak, 2018 yılında düzenlenen turnuvayı üstün bir oyunla Fransa kazanmıştı. 2022 Dünya Kupası; oldukça ilginç bir organizasyon olacak.

Her şeyden önce, turnuvanın Katar’da düzenleneceğini söylemeliyiz. Bu özelliğiyle Ortadoğu’da düzenlenen ilk turnuva olma şansını yakalayacaktır.

Dünya Kupası; dört yılda bir söz konusu yılın yaz aylarında düzenlenirdi. Ancak, 2022 Dünya Kupası farklı bir tarihte düzenlenecek. 21 Kasım 2022 tarihinde başlayacak organizasyon 18 Aralık 2022 tarihinde sona erecek.

Bu noktada, 2022 – 2023 sezonunun ilginç gelişmelere sahne olacağını söyleyebiliriz. İlk defa kış aylarında düzenlenecek bu organizasyona katılmak adına takımlar arasında ciddi bir rekabet bulunuyor.

Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri Nefes Kesiyor

Tıpkı Avrupa kıtasında olduğu gibi Amerika kıtasında da eleme maçları oynanıyor. Takdir edersiniz ki, Güney Amerika elemelerinin favorileri Arjantin ve Brezilya! Ancak, diğer takımların da bu organizasyona katılmak adına büyük mücadele verdiklerini söyleyebiliriz.

Ekim ayındaki milli arayla beraber Güney Amerika Elemeleri Grubu’nda 10. maçlar oynandı. Brezilya; bir maç eksiği olmasına rağmen şu ana kadar toplamış olduğu 27 puanla ilk sırada yer alıyor. Arjantin ise yine bir maç eksiği ve 19 puanıyla ikinci sırada bulunuyor.

Dünya Kupası Güney Amerika Eleme Grubu’nda 10 takım mücadele ediyor. Geçtiğimiz günlerde oynanan beş maçla organizasyona devam edildi. Ekvador; 2022 yılında Katar’da düzenlenecek organizasyona katılmak adına elinden geleni yapıyor.

Ülkenin en büyük umudu ise Fenerbahçe forması giyen Enner Valencia! 32 yaşındaki oyuncu; ülkesinin Bolivya’yı 3-0 yendiği mücadelede iki gol birden attı. Valencia; kendi sahalarında oynadıkları Bolivya maçındaki iki golüyle farklı bir istatistiğe de imza attı. Ekvador milli takımı ile toplamda 33. golünü atarak ülkenin en golcü oyuncusu oldu.

Diğer Maçlarda Hangi Sonuçlar Alındı?

Grubun iddialı takımlarından Peru; kendi sahasında Şili’yi 2-0 mağlup etti. Brezilya; deplasmanda Venezuela’yı 3-1 yenmeyi başardı. Paraguay ile Arjantin golsüz berabere kaldı. Uruguay – Kolombiya mücadelesinden gol sesi çıkmadı.