MARKABONUSGİRİS
5000TL
8000TL
5000TL
5000TL
3000TL
5050TL
4000TL
1500TL
4000TL
5000TL
1000TL
6500TL
8000TL
3000TL
5000TL

Tanrı’nın Eli Dünya Kupası’na Uçuyor

Futbolun en büyük efsanelerinden biri olan Diego Maradona’nın 1986 Dünya Kupası’nda İngiltere’ye karşı eliyle attığı ve Tanrı’nın Eli olarak adlandırılan golü birçok futbolsever tarafından bilinir. Hatırlanacağı üzere Arjantinli efsanenin o maçta giydiği forma açık arttırmaya çıkartılmış ve tarihi bir ücretle yeni sahibini bulmuştu. Bununla birlikte geçtiğimiz günlerde basına bir haber yansıdı ve Diego Maradona’nın ilk olarak Arjantin’de kullanılacak ve sonra Katar’daki turnuvaya gidecek olan özel tasarım bir uçakta kendine yer bulduğu görüldü.

Unutulmaz Gol

Katar’da düzenlenecek olması, eşcinsellerle alakalı tartışmalar ve daha fazlasıyla birlikte tarihin en tartışmalı Dünya Kupası organizasyonlarından biri olmaya aday gibi gözüken Katar Dünya Kupası bununla birlikte en tartışmalı olabilmek adına bir gole ihtiyaç duyacak.

O gol de bundan 9 turnuva önce, 36 sene evvel oynanan 1986 Dünya Kupası’nda atılmıştı. İngiltere ile Arjantin arasında oynanan Çeyrek Final müsabakasında eliyle topu kaleye gönderen futbolun efsanesi Diego Armando Maradona’nın bu golü sonrasında Tanrı’nın Eli olarak adlandırılmıştı.

Zira Maradona bu golün biraz Maradona’nın kafasıyla biraz da Tanrı’nın Eli yardımıyla atıldığını ifade ederek aslında şaibeli bir gol attığını da itiraf etmişti. Futbolun en büyük efsanesi geçtiğimiz yıllarda vefat etti ve acılı ailesi geçimle de alakalı olarak efsaneye dair eşyaları satışa çıkarmıştı.

Müzayedenin başlamasından birkaç saat sonra 4 milyon sterlinin üzerine çıkılırken, Maradona’nın futbol tarihinin en ikonik golü olan ve “Tanrı’nın eli” olarak da bilinen golü attığı forma 7.1 milyon sterlin karşılığında alıcı bulmuştu.

Tarihi bir bedelle yeni sahibini bulan formadan sonra şimdi de Diego Maradona’nın kendisi bir uçakta yer alacak. Özel olarak tasarlanan uçağa Arjantinli efsanenin lakabı verildi. Tasarımda hem efsanenin kendisi hem de 1986 Dünya Kupası’nı öptüğü ikonik fotoğrafı yer alıyor.

Bu tasarımın toplantısında Maradona’nın kızları Dalma ve Giannina’nın da yer aldığı aktarılırken, uçağın ilk olarak Arjantin’de kullanıldıktan sonra Kasım ayında Katar’daki Dünya Kupası’na gideceği açıklandı.

Forma Da Tartışmalı

Bununla birlikte Maradona’nın bu maçta giydiği formanın o forma olmadığı ailesi tarafından iddia edilmişti. Ancak müzayedeyi gerçekleştiren firma bu konuyla alakalı olarak çeşitli teknolojik incelemeler yaptırdı ve Arjantinli efsanenin o maçta giydiği formanın da satışa çıkarılan forma olduğunu net bir şekilde ortaya koydu.

Maradona’nın forması beyzbol efsanesi Babe Ruth’un bir zamanlar giydiği bir ürün için 2019’da ödenen miktarı geride bıraktı ve spor tarihinin en pahalı koleksiyon ürünü oldu. Maradona söz konusu karşılaşmada “Tanrı’nın eli” diye açıkladığı unutulmaz golün yanı sıra çok sayıda İngiliz oyuncuyu çalımlayarak, Peter Shilton’u mağlup ederek çok konuşulan bir gole daha imza atmıştı.

Arjantinli efsanenin vefatından sonra bile ona dair her şey futbolun gündemine yerleşmeyi başarıyor.

DunyaKupasiGuncel

Recent Posts

Nesine APK İndir 2024

Türkiye'nin popüler bahis sitelerinden biri olan Nesine, üyelerine hizmet vermeye tam gaz devam etmektedir. 2006…

6 ay ago

Arjantin Fransa İddaa Tahmini 18.12.2022

2022 Dünya Kupası final maçında, Arjantin ve Fransa kozlarını paylaşacak. Dev mücadelenin saat 18.00’de başlayacağını…

1 yıl ago

Arjantin Fransa İddaa Tahmini 18.12.2022

2022 Dünya Kupası final maçında, Arjantin ve Fransa kozlarını paylaşacak. Dev mücadelenin saat 18.00’de başlayacağını…

1 yıl ago

Arjantin Fransa Maç Tahmini 18.12.2022

2022 Katar Dünya Kupası'nda Final heyecanı kapıyı çaldı. Arjantin ile Fransa’yı karşı karşıya getirecek olan…

1 yıl ago

Hırvatistan Fas İddaa Tahmini 17.12.2022

2022 Dünya Kupası’nda finale çıkma şansını kaybeden iki takım, Hırvatistan ve Fas kozlarını paylaşacak. Mücadeleyi…

1 yıl ago