Geçtiğimiz aylarda FIFA Başkanı Gianni Infantino ve ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmek adına Amerika Birleşik Devletleri’nde buluşmuştu. Görüşmenin ana gündem maddesi olarak da ABD’nin ev sahibi olacağı 2026 Dünya Kupası oldu.
Eylül ayında bir araya gelen FIFA Başkanı Gianni Infantino ve ABD Başkanı Donald Trump ana gündem maddesi olarak ev sahipliğini Amerika Birleşik Devletleri’nin yapacağı 2026 Dünya Kupası’nı konu edindi.
Beyaz Saray’da bir araya gelen Trump ve Gianni, 2026 Dünya Kupası ile ilgili konuştu. Yapılan görüşmede Dünya Kupası ev sahipliğine çok fazla önem verdiğini söyleyen ABD Başkanı Donald Trump, turnuvanın maçlarının büyük bir kısmının da Amerika Birleşik Devletleri’nde yer alacağının altını özel olarak çizdi.
FIFA Başkanı Infantino: “Hazırlıklara şimdiden başladık”
Yapılan görüşme ile ilgili açıklamada ise Infantino ise futbolun Kuzey Amerika’da daha fazla ön plana çıkmasını istediğini belirterek, “Futbol dünyada en çok takip edilen spor. Amerika’da futbola olan ilgili daha da artırmalıyız” ifadelerin, kullandı.
Hazırlıklara şimdiden başlanıldığının altını çizen FIFA Başkanı, organizasyonun 4 milyar kişi tarafından da takip edileceğinin vurgusunu yaptı.
2026 Dünya Kupası’nda artık turnuvanın en kritik bölümüne girildi. Son 16 turunun ardından sahnede yalnızca…
2026 FIFA Dünya Kupası’nda Son 16 turu tamamlandı ve turnuvada son 8’e kalan takımlar netleşti.…
2026 FIFA Dünya Kupası tarihin en büyük futbol turnuvası olarak 48 takımla oynanıyor. Bu turnuvada…
2026 FIFA Dünya Kupası L Grubu’nda grup aşamasının son haftasına gelindiğinde, 27 Haziran Cumartesi günü…
2026 FIFA Dünya Kupası L Grubu’nda 23 Haziran Salı günü oynanacak Panama Hırvatistan maçı, ilk…
2026 FIFA Dünya Kupası L Grubu’nda futbolseverlerin en çok merak edeceği karşılaşmalardan biri, 17 Haziran…