Avusturalya Açık çeyrek final maçları sona erdi. Erkeklerde ikinci yarı final eşleşmesi ise belli oldu.
Avustralya Açık için gerçekleşen çeyrek final mücadeleleri sona erdi. Erkeklerde ikinci yarı final eşleşmesinde Rafael Nadal, beş numaralı seri başı Dominic Thiem tarafından elendi. Stan Wawrinka ise yedi numaralı seri başı olan Alexander Zverev tarafından elendi.
Elemelerin ardından karşı karşıya gelecek iki isim ise Dominic Thiem ve Alexander Zverev olacak. İki ekipte de turnuva sürecinde ilk defa yarı finale yükselen ismin olması sürpriz yaşattı.
Kendi tarihinde de bir ilk yaratan Zverev, kariyerinde ilk defa bir Grand Slam mücadelesinde yarı final için yarışacak. Thiem ise Roland Garros’ta önceden iki defa yarı final ve iki defa da final oynama geçmişine sahip.
Bir Sürpriz Daha Olabilir Mi?
Tenis kariyerleri sürecinde toplamda sekiz defa karşı karşıya mücadele veren ikili, ilk kez birlikte yarı final için kıran kırana yarışacaklar. Önceki sekiz mücadelede ise Thiem 6 maç kazanmışken, Zverev iki maç kazanmıştı.