2022 Dünya Kupası H Grubu

2022 Dünya Kupası‘nda gruplar belli oldu. Bu yıl 20 Kasım – 18 Aralık tarihlerinde oynanacak olan turnuvada 32 takım yer alacak. 8 grup bulunacak ve ve her bir grupta 4 takım yer alacak. 2022 Dünya Kupası, ilk kez bir Orta Doğu ülkesinde düzenlenecek.

2022 Dünya Kupası H Grubu Fikstürleri

TarihSaatMaçFikstürStadyumMaç Sonucu
24 Kasım16.0043Uruguay – Güney KoreEğitim Şehri Stadyumu0 – 0
24 Kasım19.0044Portekiz – GanaStadyum 9743 – 2
28 Kasım16.0045Güney Kore – GanaEğitim Şehri Stadyumu2 – 3
28 Kasım22.0046Portekiz – UruguayLusail Stadyumu2 – 0
02 Aralık18.0047Gana – UruguayAl Janoub Stadyumu0 – 2
02 Aralık18.0048Güney Kore – Portekiz Eğitim Şehri Stadyumu2 – 1
H Grubu Fikstür

Portekiz Milli Takımı: Portekiz, grubun net favorisi. Dünya Kupası Elemelerinde grubu lider Sırbistan’ın ardından 2. sırada tamamlayan Fernando Santos’un öğrencileri, play off’a kalmıştı. Play off yarı finalinde Türkiye’yi eleyen Portekiz, finalde ise Kuzey Makedonya’yı saf dışı bıraktı ve Dünya Kupası bileti almayı başardı. Kadrolarında Cristiano Ronaldo, Rafael Leao, Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Joao Felix, Diogo Jota gibi önemli hücum silahları var. 2022 Dünya Kupası’nın en değerli kadrolarından birine sahipler. Öte yandan dünyaca ünlü yıldız Cristiano Ronaldo’nun kariyerindeki son Dünya Kupası olabilir. Portekiz, grubun ilk maçında Gana’yı konuk edecek.

Uruguay Milli Takımı: Uruguay’da gözler, Darwin Nunez ve Luis Suarez’de olacak. İki yıldızında ortak özelliği Liverpool’da forma giymiş olmaları. Dünya Kupası Güney Amerika elemerinde grubunu 3. sırada tamamlayan Diego Alonso’nun öğrencileri, doğrudan Dünya Kupası bileti almayı başaran takımlardan biriydi. Brezilya ve Arjantin’in ardından en fazla puan toplayan takım oldular. Kadrolarında Federico Valverde, Ronald Araujo, Rodrigo Bentancur gibi Avrupa’nın önemli takımlarında forma giyen oyuncular var. Öte yandan Süper Lig’de Galatasaray forması giyen Lucas Torreira ve Fernando Muslera, Fenerbahçe forması giyen Diego Rossi’nin de kadroda yer alması bekleniyor. Uruguay, grubun ilk maçında Güney Kore ile karşı karşıya gelecek.

Güney Kore Milli Takımı: Güney Kore’nin altın çocuğu tabii ki Heung Min Son olacak. Tottenham’da forma giyen oyuncudan beklenti çok büyük. Güney Kore’nin gol yükünü çekecek başlıca oyunculardan biri. Portekiz ve Uruguay’a karşı işleri bir hayli zor olacaktır ama gruptan çıkma şansları da yok değil. Kadrolarında Hee Chan Hwang, Kang İn Lee, Ui Jo Hwang ve Kim Min Jae gibi Avrupa’nın önemli takımlarında forma giyen oyuncular var. Güney Kore’nin grubun ilk maçında Uruguay ile karşı karşıya geleceğini belirtelim.

Gana Milli Takımı: Gana, grubun zayıf halkası olarak gösteriliyor. Aslında kadro kaliteleri Güney Kore’nin bir hayli üzerinde bana göre ama gruptan çıkmalarına pek olanak verilmiyor. Kadrolarında Inaki Williams, Tariq Lamptey, Kamaldeen Sulemana, Daniel Amartey, Mohammed Kudus, Jordan Ayew, Andre Ayew, Mohamed Salisu gibi önemli yıldızlar bulunuyor. Özellikle Athletic Bilbao forması giyen Inaki Williams’dan beklentiler çok büyük. Gana, Dünya Kupası’nda grubun ilk maçında Portekiz ile karşılaşacak.

Tüm Fikstürler