2022 Dünya Kupası E Grubu

2022 Dünya Kupası‘nda gruplar belli oldu. Bu yıl 20 Kasım – 18 Aralık tarihlerinde oynanacak olan turnuvada 32 takım yer alacak. 8 grup bulunacak ve ve her bir grupta 4 takım yer alacak. 2022 Dünya Kupası, ilk kez bir Orta Doğu ülkesinde düzenlenecek.

2022 Dünya Kupası E Grubu Fikstürleri

TarihSaatMaçFikstürStadyumMaç Sonucu
23 Kasım16.0025Almanya – JaponyaKhalifa Uluslararası Stadyumu1 – 2
23 Kasım19.0026İspanya – Kosta RikaAl Thumama Stadyumu7 – 0
27 Kasım13.0027Japonya – Kosta RikaAhmad Bin Ali Stadyumu0 – 1
27 Kasım22.0028İspanya – AlmanyaAl Bayt Stadyumu1 – 1
01 Aralık22.0029Japonya – İspanyaKhalifa Uluslararası Stadyumu2 – 1
01 Aralık22.0030Kosta Rika – AlmanyaAl Bayt Stadyumu2 – 4
E Grubu Fikstür

İspanya Milli Takımı: İspanya Milli Takımı, grubunun favorisi olarak gösteriliyor. Kadro kaliteleri bana göre Almanya’nın da üzerinde. Ferran Torres, Pedri, Gavi, Marco Asensio gibi şapkadan tavşan çıkartabilecek genç yıldızlara sahipler. Dünya Kupası Avrupa Eleme grubunda 8 maça çıkan Luis Enrique’nin öğrencileri, grupta 19 puan toplamayı başarmıştı. Grubunu lider bitirdiler ve doğrudan Dünya Kupası bileti almayı başardılar. Dünya Kupası’nda grubun favorisi olarak gösterilen İspanya, grubun ilk maçında Kosta Rika ile karşı karşıya gelecek.

Almanya Milli Takımı: Almanya adına çok kolay bir grup değil ama yine de gruptan çıkma ihtimalleri bir hayli yüksek. Elemelerde çok iyi performans gösterdiler ve grubunu 27 puan ile lider bitiren Panzerler, doğrudan Dünya Kupası bileti almayı başarmıştı. Grupta sadece 1 mağlubiyet yaşadılar ve tek mağlubiyetini ise Kuzey Makedonya’ya karşı almışlardı. Kadrolarında Kai Havertz, Jamal Musiala, Serge Gnabry, Leroy Sane, İlkay Gündoğan gibi kaliteli isimler var. Dünya Kupası grubunun ilk maçında ise Japonya ile karşı karşıya gelecekler.

Japonya Milli Takımı: Japonya, kolay bir gruba düşmedi. Grupta Kosta Rika’nın önünde yer alabilirler ama İspanya ve Almanya’ya karşı işleri pek kolay olmayacak. Gruptan çıkabilmeleri adına 2 güçlü rakibi karşısında en az 1 maçta sürpriz yapmaları şart gibi duruyor. Kadrolarında Avrupa’nın önemli takımlarından forma giyen oyuncular var. Takehiro Tomiyasu, Daichi Kamada, Takumi Minamino, Ritsu Doan, Kyogo Faruhashi, Hidemasa Morita ve Takefuso Kubo gibi kaliteli oyuncuları var ve Japonya’nın gruptan çıkması da benim açımdan sürpriz olmaz.

Kosta Rika Milli Takımı: Kosta Rika, grubun en zayıf halkası olarak gösteriliyor. Almanya ve İspanya bir kenara, Japonya’nın da kadro kalitesi açısından çok gerisinde olduklarını belirtelim. Kadrolarındaki en değerli oyuncu Club Leon takımında forma giyen Joel Campbell ve değeri 2.5 Milyon Euro. Öte yandan Süper Lig’de Konyaspor forması giyen savunmacı Francisco Calvo’da Kosta Rika milli takımının formasını giyiyor.

Tüm Fikstürler