2022 Dünya Kupası E Grubu

2022 Katar Dünya Kupası’nda E Grubu’na göz attığımızda daha önce Dünya Şampiyonu olmuş iki takımı birden bu grupta görüyoruz. İspanya ve Almanya’nın büyük favori olduğu grupta, Asya Kıtası’ndan Japonya, Amerika Kıtası’ndan Kosta Rika bulunuyor. Şimdi bu takımlara göz atalım.

Almanya Milli Takımı

Daha önce 4 kez Dünya Şampiyonu olan Almanya bu sene kupayı müzesine götürerek 5. şampiyonluğunu kazanmak ve Dünya Kupası Şampiyonlukları’nda Brezilya’yı yakalamak istiyor. Hansi Flick önderliğinde turnuvaya katılacak Almanya Milli takımındaki genç yeteneklere ve yıldızlara göz attığımızda; Serge Gnabry, Leroy Sane, Kai Havertz, Joshua Kimmich, Niklas Süle ve Dünya Kupası’nda ne yapacağı merak ile beklenen genç yetenek Jamal Musiala’yı görüyoruz.

İspanya Milli Takımı

İspanya,  kulüpler bazında Dünya’ya hükmenden bir ülke olsa da Dünya Kupaları Tarihi’nde sadece 1 şampiyonluğu bulunuyor. Luis Enrique’nin çalıştırdığı Matadorlar, 1978 yılından beri tüm Dünya Kupaları’nda yer aldı.  Bu sene kadrolarından bir çok genç yetenek bulunuyor. Bu isimlere göz attığımızda; Rodri, Pedri, Gavi, Carlos Soler ve Ferran Tores en fazla göze çarpan isimler olarak gözüküyor. Almanya ile beraber gruptan el ele çıkacaklarını düşünüyorum.

Japonya Milli Takımı

Bugüne kadar Dünya Kupaları’nda Son 16 Turu’ndan daha öteye gidemeyen Japonya, yine zorlu bir gruba düşmüş gibi duruyor. Hajime Moriyasu’nun çalıştırdığı Japon Milli Takımının önemli isimlerine göz attığımızda; Frankfurt forması giyen Daichi Kamada ve Arsenal forması giyen Takehiro Tomiyasu en fazla dikkat çeken isimler. Açıkçası Almanya ve İspanya gibi iki devin bulunduğu gruptan çıkmaları büyük sürpriz olur.

Kosta Rika Milli Takımı

2022 Katar Dünya Kupası’na katılmak için Kıtalararası Play Off oynamak durumunda kalan Kosta Rika, Yeni Zelenda’yı 1-0 mağlup ederek Dünya Kupası biletini aldı. Luis Suarez’in çalıştırdığı Kosta Rika Milli takımı oyuncuların güncel piyasa değerlerine baktığımızda Dünya Kupası’na katılan piyasa değeri en düşük takım olduğunu görüyoruz. Takımda her hangi bir yıldız ya da yıldız adayı da bulunmuyor. Böylesine zorlu bir gruptan da çıkma ihtimallerinin olmadığını düşünüyorum.

2022 Dünya Kupası E Grubu Fikstürü

23 Kasım /   16:00  Almanya – Japonya

23 Kasım /   19:00  İspanya – Kosta Rika

27 Kasım /   22:00  İspanya – Almanya

27 Kasım /   13:00  Japonya – Kosta Rika

01 Aralık /   22:00  Japonya – İspanya

01 Aralık /   22:00  Kosta Rika – Almanya